Πως να συσκευάσετε και να μεταφέρετε αλκοόλ και μπουκάλια

Πως να συσκευάσετε και να μεταφέρετε αλκοόλ και μπουκάλια

Από τα έπιπλα μέχρι και ηλεκτρονικά είδη, πολλά αντικείμενά σας θα πρέπει να τα συσκευάσετε προκειμένου να τα μεταφέρετε από το παλιό σας σπίτι, στο νέο σας. Ενδεχομένως, θα συσκευάσετε εσείς ο ίδιος μερικά ευαίσθητα και εύθραυστα αντικείμενα, από τα οποία ίσως τα πιο ευαίσθητα είναι τα μπουκάλια με αλκοόλ που έχετε συλλέξει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Είτε φυλάτε το αλκοόλ σε παλιά δοχεία, είτε έχετε μια συλλογή από ποτά που δεν θέλετε να καταστραφεί κατά τη μεταφορά, οι κατάλληλες τεχνικές συσκευασίας τους θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε πιθανά προβλήματα. Οι παρακάτω συμβουλές είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψην όταν θα χρειαστεί να μεταφέρετε την κάβα σας από τη μία κατοικία στην άλλη.

Προστατέψτε κατάλληλα τα μπουκάλια

Η μεγαλύτερη ανησυχία που συνήθως έχουμε κατά τη μεταφορά της κάβας, είναι μήπως σπάσει κάποιο μπουκάλι. Η ανησυχία αυτή ίσως είναι μεγαλύτερη στην περίπτωση που το αλκοόλ αποθηκεύεται σε παλιά δοχεία.

Προστατέψτε κατάλληλα κάθε μπουκάλι που περιέχει αλκοόλ, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές συσκευασίας τους. Πριν τη συσκευασία, συλλέξτε περιτύλιγμα με φούσκες, εφημερίδες και παρόμοια υλικά συσκευασίας.

Για να τυλίξετε ένα μπουκάλι, ασφαλίστε το καπάκι με μερικά κομμάτια ταινίας. Έπειτα τυλίξτε το μπουκάλι σε περιτύλιγμα με φούσκες και έπειτα σε εφημερίδα. Ασφαλίστε τα υλικά συσκευασίας, ώστε να παραμείνουν σταθερά, με μερικά κομμάτια ταινίας και τοποθετήστε το μπουκάλι σε όρθια θέση στο κουτί συσκευασίας.

Τοποθετώντας το μπουκάλι σε όρθια θέση, μειώνετε τη πιθανότητα να χυθεί το αλκοόλ ενώ ταυτόχρονα απλοποιείτε τη διαδικασία αποσυσκευασίας στο νέο σας σπίτι.

Αποφύγετε την υπερφόρτωση των κουτιών

Μετά τη σωστή συσκευασία των μπουκαλιών, πρέπει να φροντίσετε για την σωστή μεταφορά και τοποθέτησή τους στο όχημα. Αυτό μπορεί να γίνει με τον πιο εύκολο τρόπο, αν αποφύγετε την υπερφόρτωση της κάθε μίας κούτας.

Ένα υπερφορτωμένο κουτί, είναι αρκετά πιθανό να σπάσει ή/και να ανοίξει, το οποίο θα οδηγήσει στην καταστροφή των μπουκαλιών όταν προοσγειωθούν στο δάπεδο. Σωστά συσκευασμένα κουτιά, θα απλοποιήσουν επίσης κάθε βήμα της μεταφοράς τους, καθώς και την διαδικασία αποθήκευσής τους.

Εάν έχετε τη δυνατότητα, τοποθετήστε τα μπουκάλια σε κουτιά που διαθέτουν θέσεις διαχωρισμού για το κάθε μπουκάλι. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την ανακίνησή τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς από το ένα σπίτι στο άλλο.

Φόρτωση των κουτιών στο όχημα

Τοποθετήστε τα κουτιά που περιέχουν αλκοόλ σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο στο όχημα. Επίσης αποφύγετε να τοποθετήσετε άλλα κουτιά πάνω από αυτά που περιέχουν εύθραυστα μπουκάλια με αλκοόλ. Τέλος, καλό θα ήταν τα κουτιά με το αλκοόλ να τα μεταφέρετε στο port-baggage του αυτοκινήτου σας. Αυτό θα σας γλιτώσει από τυχόν περιπλοκές σε σχέση με νομικά πλαίσια που αφορούν ανοιγμένα μπουκάλια με αλκοόλ, στην περίπτωση που σας σταματήσουν για έλεγχο.

Καθώς ξεφορτώνετε το όχημα στη νέα σας κατοικία, αφιερώστε λίγα λεπτά στον έλεγχο των κουτιών που περιέχουν αλκοόλ. Αναζητήστε σημάδια φθοράς από τη μεταφορά τους και ελέγξτε αν έχει σπάσει κάποιο μπουκάλι.

Η μεταφορά αλκοολούχων μπορεί να γίνει εύκολη αν χρησιμοποιήσετε τις κατάλληλες τεχνικές. Με την κατάλληλη συσκευασία του κάθε ενός μπουκαλιού και τη σωστή τοποθέτησή τους στο όχημα, μειώνετε τις πιθανότητες να έχετε πιθανά «προβλήματα». Εναλλακτικά, η easymove μεταφορική μπορεί να σας απαλλάξει από αυτή τη διαδικασία!