μεταφορά βαρέων αντικειμένων

Συμβουλές για τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων

Το κλειδί για την επιτυχή μεταφορά και μετακίνηση βαρέων αντικειμένων είναι να χρησιμοποιείτε το μυαλό σας, όχι τους μυς σας! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε ότι όλα τα βαριά αντικείμενα και έπιπλα χωράνε μέσα από ανοίγματα και γύρω από γωνίες του σπιτιού.

Αν νομίζετε ότι ένα έπιπλο είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει μέσα από μια πόρτα, θα πρέπει να το αποσυναρμολογήσετε για να αποφύγετε να γρατζουνίσετε την πόρτα, τους τοίχους ή το πάτωμα (ειδικά αν έχει ξύλινο δάπεδο).

Στη συνέχεια, σκεφτείτε προσεκτικά πώς θα μετακινήσετε βαριά αντικείμενα με την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση. Μόλις έχετε μια στρατηγική, καλέστε μερικούς φίλους να σας βοηθήσουν στη μετακίνηση.

Το πιο σημαντικό είναι να είστε υπομονετικοί, να μη βιάζεστε να τελειώσετε σε μια ώρα και να μετακινείτε τα έπιπλα με προσοχή. Με αυτόν τον τρόπο, ούτε εσείς ούτε τα πράγματά σας θα χτυπηθούν. Εάν είναι απαραίτητο, ζητήστε τη βοήθεια περισσότερων ατόμων.

Συσκευάστε τα βαριά αντικείμενα πριν τα μεταφέρετε.

Όταν μεταφέρετε βαριά αντικείμενα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ελαφρύνετε το φορτίο αφαιρώντας όλο το περιεχόμενο αν είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, αν ένα γραφείο είναι γεμάτο με βιβλία, δεν είναι πολύ έξυπνο να το μετακινήσετε.

Αν πρόκειται για συρταριέρα ή βιβλιοθήκη, αδειάστε και αφαιρέστε όλα τα ράφια που υπάρχουν μέσα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελαφρύνετε το έπιπλο και να αποφύγετε ζημιές που μπορεί να προκληθούν τη στιγμή που θα γυρίσετε το έπιπλο για να περάσετε από μια πόρτα.

Όταν συσκευάζετε συσκευές κουζίνας, να είστε προσεκτικοί με βαριά αντικείμενα, όπως ψυγεία, φούρνους και ντουλάπια (η κουζίνα έχει συνήθως τον περισσότερο εξοπλισμό και επομένως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συσκευασία).

Η συσκευασία των βαρέων αντικειμένων πριν από τη μετακίνησή τους είναι απαραίτητη, ειδικά αν πρόκειται να μεταφερθούν ξύλινα έπιπλα. Η συσκευασία προστατεύει τα έπιπλα από γρατζουνιές και ταυτόχρονα αποτρέπει γρατζουνιές και σημάδια στους τοίχους. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια επίπλων ή κουβέρτες και κολλήστε τα με ταινία γύρω από τα έπιπλα. Η κουβέρτα πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε να μην μπορεί να πιαστεί σφιχτά το έπιπλο κατά τη μεταφορά.

Αποτελεσματικές συμβουλές για τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων

Να θυμάστε ότι το σπρώξιμο βαρέων αντικειμένων είναι ευκολότερο και αποτελεσματικότερο από το τράβηγμα. Έτσι, τα αντικείμενα που είναι πολύ βαριά για να τα σηκώσετε θα πρέπει να τα σπρώχνετε αντί να τα τραβάτε (αν όχι εσείς, τότε κάποιος άλλος που μπορεί να σας βοηθήσει). Ωστόσο, όταν τοποθετείτε αντικείμενα στο πάτωμα, θυμηθείτε να βάζετε από κάτω μια παλιά κουβέρτα ή ένα χαλί. Δεν θέλετε να προκαλέσετε ζημιά στο δάπεδο.

Μεταφορά βαρέων αντικειμένων από σκάλες

Όταν μεταφέρετε βαριά αντικείμενα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ξύλινες σανίδες ή ράμπα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον δύο φίλους για να σας βοηθήσουν. Μια άλλη μέθοδος είναι να τοποθετήσετε τα αντικείμενα πάνω σε ένα πάπλωμα ή μια χοντρή κουβέρτα. Σκύψτε προσεκτικά και ανασηκώστε ελαφρά την μπροστινή άκρη του αντικειμένου με τα δύο χέρια, ενώ ελέγχετε την κάθοδο με τους ώμους σας.

Μεταφορά μεγάλων τηλεοράσεων

Προετοιμαστείτε να τη συσκευάσετε με κουβέρτες ή μαξιλάρια επίπλων. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε από την μεταφορική εταιρεία να σας παρέχει τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας. Αν σας έχουν απομείνει κουτιά συσκευασίας από την τηλεόραση, είναι προτιμότερο να τα χρησιμοποιήσετε για τη μεταφορά της. Μην μετακινήσετε μόνοι σας την τηλεόραση.

Ορισμένες τηλεοράσεις είναι πολύ μεγάλες, αν και όχι απαραίτητα βαριές. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να νομίζετε ότι μπορείτε να τη μετακινήσετε μόνοι σας, αλλά γιατί να πάρετε το ρίσκο; Το να καλέσετε έναν φίλο να σας βοηθήσει είναι πιο εύκολο για εσάς και πιο ασφαλές για την τηλεόραση.


Θα συνεχίσουμε να σας παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις μεταφορές μετακομίσεις μέσα από την σελίδα μας.