συμβουλές για αποσυναρμολόγηση επίπλων

4 “χρυσές” συμβουλές και τεχνάσματα για αποσυναρμολόγηση επίπλων

Οι λόγοι που οι παρακάτω συμβουλές είναι χρυσές είναι το γεγονός ότι είναι : 1) αυτο-αποδεδειγμένες και 2) ο καθένας μπορεί να τις εφαρμόσει. Το μεν πρώτο σημαίνει ότι ο συγγραφέας έχει δοκιμάσει προσωπικά την κάθε μία (εκτός από δεκάδες άλλες, αλλά όχι τόσο καλές μεθόδους) . Το δε δεύτερο σημαίνει ότι είναι πολύ απλοί μέθοδοι για τον καθένα μας!

Οι καλοί ειδικοί χρησιμοποιούν την εμπειρία τους για να χειριστούν τα πράγματα. Οι πολύ καλοί ειδικοί χρησιμοποιούν την εμπειρία και κάποια κόλπα για να χειριστούν τα πράγματα ακόμα καλύτερα. Έτσι μπορεί να είστε καλός στην αποσυναρμολόγηση των επίπλων, αλλά χρησιμοποιώντας τις παρακάτω συμβουλές και τεχνάσματα, μπορείτε να γίνετε ακόμα καλύτερος.

1.Ονομάστε κάθε κομμάτι

Η αυτοπεποίθηση είναι καλή, αλλά μην υπερεκτιμάτε τις ικανότητές σας. Σίγουρα δεν είναι ανόητο να ονομάσετε και/ή να αριθμήσετε τα πάντα. Είναι απλά προνοητικό. Το κόλπο είναι εδώ – όταν γράφετε και ονομάζετε τα κομμάτια των επίπλων χρησιμοποιήστε μολύβι αντί για μάυρο μαρκαδόρο ή αυτοκόλλητες σημειώσεις ή οτιδήποτε άλλο.


Το μολύβι σβήνεται από κάθε ξύλινο, πλαστικό ή άλλη παρόμοια επιφάνεια, δίχως να αφήνει σημάδι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια γόμα! Το μελάνι του μαρκαδόρου μπορεί να είναι δύσκολο να σβηστεί σε μερικές περιπτώσεις, και οι αυτοκόλλητες ετικέτες αφήνουν μερικές φορές κολλώδη υπολείμματα. Μην βάζετε περισσότερα προβλήματα στο κεφάλι σας! Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι.

2. Αφήστε συρτάρια και συρόμενες πόρτες

Πριν προβείτε στην αποσυναρμολόγηση, σταματήστε τον εαυτό σας και σκεφτείτε. Στην πραγματικότητα, λιγότερο από το ήμισυ των μεγάλων τεμαχίων των επίπλων πρέπει να αποσυναρμολογηθεί, μερικές φορές πολύ λιγότερο.

Συρτάρια και συρόμενες πόρτες που ανήκουν στα κομμάτια που θα αποσυναρμολογήσετε είναι απολύτως περιττά, οπότε βγάλτε τα από τα έπιπλα! Κανονικά, οι πόρτες και τα καπάκια στις αρθρώσεις επίσης, εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά εξαιρέστε τα από τη διαδικασία. Το κόλπο εδώ είναι να τα κλείσετε και να τα ασφαλίσετε, ένα βήμα που πολλοί παραλεείπουν προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο.

Αν δεν έχετε ήδη διαβάσει τη σκέψη μου, εννοώ αυτές τις κλασσικές ταινίες για τις πόρτες, τα συρτάρια, τα καπάκια και ούτω καθεξής, έτσι ώστε να μην ανοίγουν και κλείνουν από μόνες τους, κατά τη μεταφορά. Αξίζει να σπαταλήσετε λίγο χρόνο για να το κάνετε αυτό!

3. Τοποθετήστε τις βίδες σε σακούλες και κολλήστε τες με ταινία στο κάτω μέρος της μεγαλύτερης επιφάνειας των επίπλων.

Το γεγονός να χάσετε μία ή/και περισσότερες από τις μικρές σακούλες που περιέχουν όλες τις βίδες, παξιμάδια κτλ , για ένα συγκεκριμένο κομμάτι επίπλου, είναι πολύ παρόμοιο με μία ηφαιστειακή έκρηξη – συμβαίνει σπάνια, αλλά προκαλεί μια μεγάλης κλίμακας καταστροφή.

Προσωπικά είχα κάποια προβλήματα σχετικά με το που να βάλω αυτές τις σακούλες κατά τη μεταφορά και αποφάσισα να τις τοποθετήσω σε ένα μικρό κουτί. Αλλά μία φορά δεν έβρισκα το κουτί, λόγω του ότι ήταν θαμμένο κάτω από άλλα κουτιά, και βέβαια παραλίγο να τρελαθώ! Από τότε ακολουθώ την ανωτέρω αναγραφόμενη συμβουλή και κολλάω με ταινία την κάθε σακούλα στην κάτω μεριά του αντίστοιχου κομματιού του επίπλου.

Το κόλπο εδώ είναι να χρησιμοποιήσετε μικρές πλαστικές σακούλες για τα μικρά αντικείμενα, και όχι φακέλους ή χάρτινες σακούλες, διότι σχίζονται εύκολα – οι βίδες, τα παξιμάδια και τα μπουλόνια είναι βαριά!

4. Αφαιρέστε όλα τα πόμολα και λαβές

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν αυτή τη διαδικασία περιττή. Κατά τη γνώμη μας δεν είναι περιττή. Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας και αποσυναρμολογήστε τις λαβές, πόμολα και όλα τα υπόλοιπα μέρη που προεξέχουν από κάθε κομμάτι των επίπλων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν θα αποσυναρμολογήσετε από το έπιπλο. Αυτό γίνεται για την προστασία όλων των άλλων επίπλων (πχ να γδαρθούν) καθώς και την προστασία των κουτιών από το να σχιστούν, κατά τη μεταφορά και την εκφόρτωση.

Όλα αυτά στην περίπτωση που προτιμήσετε να γλιτώσετε κάποια χρήματα από τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης και συσκευασίας των επίπλων σας. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε να τα αναλάβουμε όλα εμείς.